Co zobaczymy w marcu?

W marcu MiniMini rozpocznie emisję dwóch nowych seriali animowanych „Pradawny ląd” i „Bali”. Stacja pokaże również pełnometrażowy film „Zielono mi” ze znanymi już małym widzom bohaterami Ulicy Sezamkowej. „Pradawny ląd” to opowieść o przygodach sympatycznych dinozaurów, które codziennie muszą stawić czoła nowym wyzwaniom i niebezpieczeństwom. Przyjaciele uczą się pomagać sobie nawzajem i wspólnie rozwiązywać problemy. Bohaterem kolejnego serialu, którego emisja rozpocznie się w marcu, jest rezolutny przedszkolak Bali. Maluch jest bardzo ciekawski i zawsze stara się znaleźć odpowiedź na nurtujące go pytania. Stacja przygotowała również niespodziankę dla fanów Ulicy Sezamkowej. Widzowie będą mogli obejrzeć pełnometrażowy film animowany „Zielono mi” z sympatycznymi potworkami w rolach głównych. Tym razem bohaterowie pokażą widzom, jak dbać środowisko i żyć w zgodzie z naturą.

NOWOŚCI W MINIMINI:

„Pradawny ląd” – emisja od 1 marca, codziennie o godz. 20:30 i 14:00
„Bali” – emisja od 13 marca, codziennie o godz. 20:00 i 12:00
„Zielono mi” – emisja 21 marca o godz. 18:30 i 22 marca o godz. 12:30

MiniMini to pierwszy polski kanał telewizyjny, adresowany do widzów do siódmego roku życia. Istnieje od 2003 roku. Nadaje program od godziny 6.00 do 21.00. MiniMini wyróżnia się starannie dobranymi programami edukacyjnymi, dzięki którym dzieci mogą podpatrywać wartościowe wzorce zachowań społecznych, kształcić umiejętność radzenia sobie w trudnych, codziennych sytuacjach, uczyć się alfabetu, języków obcych, poznać podstawy matematyki. MiniMini nadaje programy zróżnicowane pod względem treści i formy. W ramówce znajdują się najnowsze produkcje znanych wytwórni światowych, klasyka polskiej animacji oraz programy autorskie. Stacja została uhonorowana prestiżową nagrodą Hot Bird TV Awards dla najlepszego kanału dziecięcego w Europie oraz trzykrotnie tytułem „Superprodukt" w plebiscycie organizowanym przez miesięcznik „Mam Dziecko". MiniMini jest dostępny w największych sieciach kablowych na terenie całego kraju oraz na platformie cyfrowej CYFRA+. Dociera do 4,3 mln gospodarstw domowych. Producentem i nadawcą MiniMini jest spółka CANAL+ Cyfrowy. Więcej informacji na www.minimini.pl.

Szukaj po słowach kluczowych: dziecko  telewizja  bajki
Autor/dodał :
admin